Microblading

Microbladingillä saat kulmiisi luonnollisen kauniin kestomeikin puolipysyvän tatuoinnin avulla. Tämä äärimmäisen ohuilla viilloilla toteutettavan tekniikan lopputulos on jopa niin luonnollinen, että läheltäkin katsottuna on todella vaikea huomata eroa tehdyn ja oikean karvan välillä.

Microblading - Usein kysytyt kysymykset

Tässä tekniikassa kulmat tehdään karva kerrallaan manuaalisen työkalun ja pigmentin avulla. Näin luodaan erittäin
luonnollinen ja kaunis lopputulos. Kulmista ei erota läheltäkään katsottuna, mikä karva on tehty ja
mikä on oikea karva. Käsittely on tavallisesti kaksiosainen, vahvistus 
tehdään 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.
Tarvittaessa
voidaan tehdä vielä ns. lisävahvistus, mutta tämä on melko harvinaista, usein liittyy kudostyyppiin, jälkihoidon epäonnistumiseen tai terveydellisiin seikkoihin. 

Nano-microblading on microblading totetutettuna manuaalisen työkalun ja pigmentointikoneen yhdistelmänä. Haastavammalle ihotyypille ja joissain tapauksissa myös aiemmin muualla tehtyjen kulmien korjauksessa toimiva tekniikka (korjaus- ja peittotyöt arvioidaan aina tapauskohtaisesti). Nano-microblading on tekijälleen vaativampi ja edellyttää kokemusta pigmentointikoneen käytöstä kauniin lopputuloksen saamiseksi. Nano microbladingissa voidaan myös hyödyntää shadingia/varjostusta ja tyyliltään saman näköinen kuin perinteinen Microblading.

Microblading on puolipysyvä tatuointi. Kulmiin tehdään tarkoitukseen valmistetulla työkalulla ohuita yksittäisiä viiltoja pigmentin kanssa. Ensimmäinen kierros tehdään
ilman puudutusta ja seuraavat puudutuksen jälkeen. Ensimmäinen kierros on melko nopea, n. 5-10min. Tavallisin kommentti siihen, sattuuko tämä, on ettei se ollut niin paha mitä oli pelännyt ja on enemmänkin hieman epämiellyttävä kuin kivulias kokemus. 

Puudutteen
jälkeen asiakas ei enää tunne juuri mitään ja useat alkavat jopa nukahtaa.

Käyttämämme pigmentit eivät ole samoja kuin vartalotatuoinneissa käytetyt pigmentit, vaan ovat tarkoitettu
nimenomaan kasvoihin ja lähemmäs ihon pintaa kuin vartalotatuoinneissa.
Ensimmäinen käsittely on kaksiosainen ja vaatii siis vahvistuksen noin 6-12 viikon kuluttua. 

On
äärimmäisen tärkeää antaa ihon palautua ja parantua kunnolla ennen vahvistusta (myös syvemmältä mitä
silmä ei näe), sillä liian tiheä käsittely lisää arpikudoksen riskiä.
Hoitoa tehdessä kulmien muoto ja symmetria mitataan aina asiakkaan kasvojen pohjalta, joten jokainen saa
täysin omiin kasvoihin parhaiten sopivat ja mahdollisimman symmetriset kulmat. Muotoa piirrettäessä
huomioidaan aina myös asiakkaan oma kulmakarvan kasvu, kasvojen piirteet, luusto  sekä tietysti asiakkaan toiveet. Tässä kohtaa
tärkeäksi nousee myös artistin ammattitaito visualisoida muoto juuri asiakkaalle sopivaksi. Ehdottomasti paras
lopputulos syntyy, kun asiakas pystyy luottamaan artistin ammattitaitoon sekä esteettiseen silmään ja on
esimerkiksi kuvien avulla näyttänyt minkälaisista kulmista (muoto, väri, koko) itse pitää. On myös hyvin
tärkeää tutustua artistin töihin ja valita itselle se tekijä, kenen työt miellyttävät omaa silmää. 

Älä koskaan
valitse tekijää hinnan perusteella. 

Pigmentti laitetaan siis ihon alle, mutta ei yhtä syvälle kuin kehotatuoinneissa. Tästä johtuen lopputulos ajan kuluessa pikkuhiljaa haalistuu ja vaatii huoltoa vuosien kuluessa. 

Pysyvyys riippuu hyvin paljon asiakkaan ihon laadusta, elimistön uusiutumiskyvystä, jälkihoidon tarkkuudesta ja noudattamisesta, elintavoista, hormoneista, aineenvaihdunnasta, mahdollisista sairauksista, lääkityksistä jne. Microblading vaatii ylläpitoa ja on tapauskohtaista miten usein, keskiarvoisesti 1-2,5 vuoden välein ainakin aluksi. 

Microbladingia ei ole järkevä tehdä öljyiseen ihotyyppiin, sillä se ei pysy siinä hyvin eikä parane yhtä kauniiksi kuin normaalissa ihotyypissä. Öljyiselle ihotyypille suosittelemme Puuteri tekniikkaa, sekaiholle Nano Microblading, Combo tai Cashmere toimivat myös. Varttuneelle iholle manuaalinen karvatekniikka ei ole paras vaihtoehto, joskin tämä on jonkun verran myös tapauskohtaista ja varttuneen ihon suosituksemme karvatekniikalle onkin Cashmere Brows (täysin koneella tehty karvatekniikka). 

Aluksi lopputulos on aina noin 40 % tummempi kuin mitä se tulee olemaan kulmien parannuttua.

Kulmat myöskin kapenevat jonkun verran parantuessaan. Ihon pintakerroksen parantuminen kestää noin 2 viikkoa, minkä aikana on hyvin tärkeä noudattaa jälkihoito-ohjeita, varoa kulmia ja suojata kulmat esimerkiksi auringossa.

UV sinänsä ei ole hirveän haitallinen, kunhan kulmat ovat parantuneet ja pigmentointeja voi hyvin ottaa myös kesäaikaan, sillä kulmat on paranemisvaiheessa helppo suojata esimerkiksi lippalakilla (eli pitää ne varjossa) ja ihon parannuttua aurinkovoiteella. UV toki vaikuttaa pigmentointeihin ihon kautta, sillä auringon aiheuttamat muutokset ihossa vaikuttavat siihen miltä väri näyttää auringosta vahingoittuneen ihon läpi.  Iho on ikäänkuin filtteri värin päällä ja auringon vaikutukset muokkaavat tätä filtteriä muuttaen sen läpi näkyvää väriä esimerkiksi tuhkaisemmaksi.

Tästä syystä suosittelen aina levittämään aurinkorasvan myös kulmien päälle, näin suojaat myös väriä kulmissasi samalla kun suojaat ihosi. 

Haluan myöskin tuoda esiin sen, että heti kun rupi on käsitellyltä alueelta irronnut, väri näyttää kadonneen tai on hyvin vaalea/laikukas. Tämä vaihe aiheuttaa usein uusissa asiakkaissa epäuskoa lopputuloksen suhteen, mutta tämä on se vaihe kun sinun on vain luotettava prosessiin. Jokaisella iho ja keho paranee omaa tahtiaan, sitä ei voi nopeuttaa, vaan on vain annettava kehon parantaa itsensä ja maltettava mielensä. 

Ruven irrottua ei kukaan pysty vielä sanomaan lopputuloksesta, miltä se tulee näyttämään, sillä väri on ihossa vielä syvemmällä eikä näy kokonaan ja voi siis näyttää hyvinkin vaalealta. 

Pigmentti nousee näkyviin vasta muutamien viikkojen kuluessa, kun iho paranee myös syvemmältä, minne väri on asetettu. Ts. vasta 6:n viikon kuluttua käsittelystä on nähtävissä se, miltä käsitelty alue näyttää parantuneena.

Lisäksi muistuttaisin, että käsittely ei ole valmis yhden kerran jälkeen ja on ihan tavallista, että parannuttua kulmat ovat epätasaiset, vaaleat ja hieman epäsymmetriset. Tämä johtuu mm. siitä, että iho ei parane molemmilta puolilta identtisesti eikä ole joka kohdasta yhtä paksua sekä iho elää parantuessaan mikä voi tehdä esimerkiksi toisesta kulmasta hieman ohuemman/lyhyemmän jne. 

Nämä muutokset korjaamme vahvistuksessa, minkä takia ensimmäinen käsittely on kaksiosainen. Lopputulos on siis valmis, kun vahvistuksesta on kulunut 6 viikkoa.

Ensimmäisellä kerralla käsittely on kaksiosainen, ensimmäinen käsittely vaatii vahvistuksen noin 6-12 viikon kuluttua. On äärimmäisen tärkeää antaa ihon palautua ja parantua kunnolla ennen vahvistusta. Uusissa töissä (kun ihossa ei ennestään ole pigmenttiä) on aina tehtävä tasoitus käsittely 6-12 viikon kuluessa. Vahvistusaika sovitaan hoitolassa ensimmäisen käsittelyn yhteydessä ja on tärkeää sitoutua tähän sovittuun aikaan, että lopputulos pysyy mahdollisimman pitkään kauniina. Emme pysty välttämättä takaamaan uutta vahvistusaikaa 12:n viikon kuluessa mikäli vahvistusaikaa ei noudateta ja jos vahvistus siirtyy yli 12 viikkoa, joudutaan tekemään jo enemmän työtä ja silloin hinta muuttuu. Iho vastaanottaa väriä paremmin, kun edellisestä käsittelystä ei ole mennyt kovin pitkä aika. Mikäli kudostyypistä, sairaudesta, jälkihoidon laiminlyömisen tai väärin luetun ohjeen tai muun syyn johdosta joudutaan tekemään lisävahvistus, on tämä lisävahvistus aina lisämaksullinen ja se tulisi voida toteutua myös 6-12 viikkoa edellisestä käsittelystä. . 

Katso hinnasto.

Nykyään Microblading sekä Nano Microblading toteutetaan äärimmäisen ohuilla viilloilla ja lopputulos on niin luonnollinen, että jopa läheltä katsottuna on vaikea erottaa oikeaa karvaa pigmentoidusta.

Edelleen tämä edellyttää myös, että tekijä osaa tekniikan, eikä tee viiltoja liian syvälle tai liian pintaan, osuu juuri saman viilton vahvistuskerroilla jne. Työskentely ja paras lopputulos edellyttävät tarkkaa keskittymistä, joten käsittelyn aikana jutustelu on paras jättää pois ja kysymykset on hyvä esittää joko ennen käsittelyn aloitusta, sen lopuksi tai laittaa tekijälle etukäteen sähköpostilla. 

Hoitohuoneeseen ei myöskään voi ottaa esimerkiksi ystävää mukaan tai vastailla puhelimeen kesken käsittelyn, tämä kaikki on tekijän työrauhan, ajankäytön ja parhaan lopputuloksen takaamiseksi juuri sinulle. Toivomme, että puhelin onkin äänettömällä käsittelyn ajan. 

Mikäli kaipaat konsultaatiota etukäteen tai olet epävarma minkä tekniikan valitsisit, voit laittaa meille meiliä: [email protected]

Microblading-kulmia ei tarvitse meikata. Halutessaan voi kuitenkin näin tehdä sen jälkeen kun ihon pinta on parantunut ja kaikki ruvet itsestään irronneet. Idea Microblading-kulmissa kuitenkin on se, että ne ovat itsessään niin kauniit ja luonnolliset, ettei meikkiä aina tarvitse lisätä. Mikäli haluaa voimakkaampaa kulmaa ja käytät enemmän meikkiä päivittäin, suosittelen shadingia, puuterikulmia tai näiden yhdistelmiä.

 • Parantuminen kestää tavallisesti 6 viikkoa, ihon pinta paranee noin kahdessa viikossa. Tummuus siis häviää tässä ajassa. 
 • Kulmat tummenevat ensimmäisten päivien aikana (tosilla hyvinkin voimakkaasti) ja pintaan alkaa muodostua rupea.
 • Prosessin aikana kuollut ihosolukko (rupi) lähtee irtoamaan ihosta, ihon pintakerros alkaa parantua ja asetettu pigmentti vähenee kuoriutuvan ihon mukana. Tämä vaihe on toisilla voimakkaampi kuin toisilla ja kulmat saattavat näyttää muutaman päivän ajan laikukkailta.
 • Käsittele kulmia hellästi, äläkä irrota kuivunutta ihoa itse! Tämä on hyvin tärkeää lopullisen värin kannalta.
 • Pysyvä lopputulos on jopa 40%-50% vaaleampi kuin ensimmäisten vuorokausien aikana.
 • Kulmiin ei saa koskea ensimmäisen päivän aikana, ja niiden runsasta kastelua tulee välttää ensimmäiset kolme päivää. Ensimmäiset 24h kulmia ei saa kastella lainkaan, suihkussa voi käydä 24h jälkeen hoidosta.
 • Älä laita käsitellylle alueelle rasvaa lainkaan (ellemme ohjeista sinua paikanpäällä toisin) vaan pidä alue puhtaana ja kuivana.  Rasva estää ihon luonnollisen paranemisprosessin etenemisen tekemällä kalvon haavan päälle ja estämällä kudosnestettä poistumasta. Tämä myös lisää tulehdusriskin ja haava ei hengitä.
 • Ensimmäisten 3-4h aikana painele aluetta puhtaalla, kevyesti kostutetulla  pumpulilapolla /baby swipes liinalla, poistaaksesi ihosta nousevaa kudosnestettä (näin kannattaa tehdä vaikka kudosnestettä ei silmällä tavallisesti näekään). Tämä vähentää muodostuvaa rupea. Olethan tarkkana että käytät puhdasta paperia/ pumpulia ja että kätesi ovat myös puhtaat.
 • Mikäli iho alkaa paranemisen edetessä kutisemaan, voit laittaa ohuesti esim. Mehiläisvahaa sisältävää voidetta yöksi, välttääksesi raapimasta sitä unissasi. Voide tulee taputella alueen ympärille ja poistaa aamulla painelemalla, ettei iho jää rasvaiseksi. ÄLÄ käytä esimerkiksi Bebanthenia tai vaseliinia alueen päällä!
 • Paranemisprosessiin kuuluu ihon kiristäminen ja ruven muodostuminen sekä sen irtoaminen. Nämä eivät ole syitä rasvata aluetta, vaan on hyvin tärkeää antaa kehon luonnollisen paranemisprosessin edetä rauhassa omassa tahdissaan.
 • Vältä hikoilua ja uintia viikon ajan toimenpiteen jälkeen. Hiki irrottaa pigmenttiä ihosta (suolavesiliuosta käytetään mm. pigmentointien poistoissa). Jos kuitenkin hikoat (esim. helteellä), poista hiki heti painelemalla kostealla paperilla/pumpulilapolla. 
 • Älä käytä kosmeettisia tuotteita käsitellyllä alueella ennen kuin kaikki rupi on itsestään irronnut ja pinta parantunut (ei meikkiä, puuteria, rasvoja kulmiin jne).
 • Käsitelty alue ei missään nimessä saa olla rasvattuna koko ajan, vaan haavan täytyy hengittää. (huulia saa rasvata pigmentoinnin jälkeen)
 • Pidä kulmat paranemisen aikana puhtaina ja kuivina, ja puhdista alue painelemalla 4 kertaa päivässä (ensimmäisen 24h jälkeen) pelkällä vedellä, kunnes rupi on lähtenyt. Kuivaa kulmat aina taputtelemalla, älä hankaa.
 • Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita sekä aurinkoa kahden viikon ajan toimenpiteestä (kunnes rupi on irronnut kokonaan). Tämänkin jälkeen muista aurinkosuoja!
 • Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa kulmien alueella.
 • Kasvohoidot ja esimerkiksi ripsihuolto on hyvä tehdä vasta kun rupi on kulmista lähtenyt.
 • Älä käytä muita kosmeettisia tuotteita pigmentoidulla alueella (paitsi hoitovoidetta jos ihosi on hyvin kuiva).
 • Älä missään nimessä kuori käsiteltyä aluetta.
 • Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin ja paremmin väri kestää iholla.
 • Älä käytä alueella myöskään saippuaa tai öljyjä.
 • Pigmentoinnit ovat käsittelyn jälkeen sinun vastuullasi ja ajan varattuasi sitoudut noudattamaan jälkihoito-ohjeita. Lopputulokseen jälkihoito vaikuttaa jopa 70%
 • Älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli sinulla tulee kysyttävää!

Asiakaspalautteita

Petra Tujunen

”Olen pigmentointien ja microbladingin sertifioitu Master-tason ammattilainen ja kouluttaja sekä meikkitaiteilija Helsingissä. 

Päätyökseni olen tehnyt jo vuosia pelkästään Microbladingia sekä esteettisiä pigmentointeja ja lisäksi koulutan ammattilaisia alalla, joten voit luottaa ammattitaitooni ja kokemukseeni. 

Käytän alamme parhaita pigmenttejä mitkä eivät sisällä esimerkiksi punaista rautaoksidia tai hiilimustaa, ovat valmistettu synteettisesti ja korkean hygieniatason laboratoriossa sekä ovat aina täyttäneet Euroopan tarkat rajoitukset ja laatu standardit. Värit ovat luonnollisesti myös uusimman REACH asetuksen mukaiset. 

Minulle on tärkeää, että käyttämäni työkalut täyttävät tarkat laatuvaatimukset, ovat turvalliset asiakkailleni sekä mahdollistavat parhaan lopputuloksen haalistuen kauniisti ajan kuluessa, muuttamatta sävyään.”