Huulten kestopigmentointi

Huulten kestopigmentointi tuo kasvoillesi freshin lookin. Sen lisäksi pigmentoinnilla voidaan korjata esimerkiksi huulten epäsymmetriaa tai neutraloida liikaa tummuutta/epätoivottua väriä.

Huulten pigmentointi on muuttunut huomattavasti siitä, kun ennen tehtiin voimakkaat, pelkät rajaukset. Värivalikoima on hyvin laaja ja pigmenttejä voidaan sekoittaa juuri toivomasi sävyn mukaiseksi. Väri voi olla myös upea nude look (Frozen Lips-tyyli). Epäsymmetriaa sekä huulten väriä saadaan tällä tekniikalla korjattua kauniisti. Huulten pigmentointi toimii myös, jos huulipunan käyttö tuntuu epämukavalta, mutta kaipaat freesiä väriä ja/tai selkeämpää muotoa huuliin. Käsittely tehdään pigmentointikoneella ja lopputulos on todella kaunis sekä kestää jopa 2-5 vuotta, sävystä, ihotyypistä ym. riippuen.

Termi ”Aquarel lips” tarkoittaa kolmiulotteisesti ja häivytetysti kokonaan väritettyjä huulia. Lopputulos on luonnollinen, vesivärimainen.

Ombré Lips – tekniikassa väritys ulkoreunassa on hieman tummempi / intensiivisempi ja väriä häivytetään/vaalennetaan suuta kohden. Tämä tyyli on ehkä lähimpänä entisiä pelkkiä rajauksia mutta kolmiulotteisena näyttää kauniilta ja tuo huuliin 3D efektiä Aquarell tekniikkaa selkeämmin. Tämä voidaan toteuttaa yhdellä sävyllä tai voimakkaampaan lookkiin useammalla sävyllä.

Lip Blush on nykyään todella suosittu luonnollisen, hienostuneen ja kevyen lopputuloksensa ansiosta.  Tässä tyylissä huulet väritetään kauttaaltaan puuterimaisesti, kevyesti ja hyvin luonnollisella sävyllä. Huulista saadaan symmetriset ja ne myös näyttävät freesiltä värityksen ja kauniin, selkeämmän muodon ansiosta, mutta selvää rajaa huulten reunassa ei parantuneessa lopputuloksessa ole tarkoitus näkyä, vaan huulet näyttävät hyvin luonnollisilta.

Frozen Lips tyyli on erittäin kaunis, nuden omainen lopputulos (voidaan toteuttaa eri sävyillä) mikä korostuu, kun huuliin laittaa esimerkisi huulirasvan. Efekti on erittäin kaunis ja vaikutelma huulikiillon omainen rasvan kanssa. Ilman rasvaa/kiiltoa huulten sävy on kevyt ja muoto selkeä. Tämä on siis selkeämpi kuin Lip Blush, mutta hyvin luonnollinen toteutuksensa ansiosta.

Huulten Neutralointi on tarkoitettu asiakkaille kenellä huulissa on tummaa melaniinia (tummaihoiset) mitä halutaan peittää ja saada huuliin tasainen, raikas sävy. Neutralointia kaipaavat huulet vaativat hieman pidemmän paranemisajan, vahvistus tehdään aikaisintaan 8:n viikon kuluttua ja paranemisprosessi on myös erilainen kuin huulissa missä ei ole melaniinia. Neutralointi saattaa vaatia useamman käsittelyn, riippuen huulikudoksen värin tummuudesta/sävystä ja epätasaisuudesta. Neutralointikin vaatii myös jatkossa ylläpitoa, sillä väri haalistuu ajan kuluessa, kuten kaikissa nykyaikaisissa pigmentoinneissa.

Huulet pigmentoidaan aina oman huulikudoksen alueelle (ei siis voida tehdä selvästi isommaksi värittämällä huomattavasti oman huulikudoksen rajan yli). Tämä siksi, että lopputulos ei olisi kaunis värin muuttuessa paranemisprosessin aikana kasvojen ihoalueella eri väriseksi kuin huulikudoksen alueella, etenkin ajan kuluessa. Iho on erilaista huulikudoksen alueella kuin kasvojen iho ja väri siis käyttäytyy eri pohjassa eri tavalla (pysyvyys + sävy). Kuitenkin lähes kaikilla asiakkailla on oma huulikudos hieman isommalla alueella kuin mitä huulissa näkyy omaa punertavaa sävyä ja koska voimme lisätä puuttuviin kohtiin väriä, tulee lopputulos tästä syystä olemaan aavistuksen muhkeampi kuin ennen käsittelyä. Huomiothan myös, että huulet saattavat turvota käsittelyn aikana ja siksi kuvissa juuri tehdyt huulet voivan näyttää huomattavasti isommilta kuin ennen käsittelyä. Turvotus laskee tavallisesti 24h: kuluessa. Turvotus on yksilöllistä ja toisilla hyvin vähäistä, mutta toisilla voimakkaampaa.

Mikäli kaipaat huuliisi enemmän volyymia, ovat täyteaineet oikea tapa siihen. Käsittely voidaan vallan hyvin tehdä myös täytettyihin huuliin, itse asiassa toimii näissä erittäin hyvin, koska huulet ovat pinkeämmät. Väliä täytehoidosta tulisi olla vähintään 2 viikkoa ja on siis parempi laittaa ensin huuliin täyteaine ja sen jälkeen pigmentointi.

Huomioitavaa ennen käsittelyä; mikäli sinulla on taipumusta huuliherpekseen ( jos sinulla on joskus ollut huulessa herpesrakkula) suosittelen ehdottomasti kysymään lääkäriltäsi mahdollista estolääkitystä (Asiklovir). Huulten pigmentointi saattaa laukaista huuliherpeksen ja sitä kautta vaikuttaa epäsuotuisasti lopputulokseen herpeksen alueella, mutta ennenkaikkea on hyvin epämiellyttävä kokemus paranemisprosessin aikana. Huulten iho täytyy myös olla hyvässä kunnossa ja hyvin kosteutettu ennen käsittelyä. Jos iho on halkeileva/hyvin kuiva täytyy se ensin hoitaa kuntoon, muuten käsittelyn lopputulos tulee olemaan epätasainen. Huulia on hyvä kuria viikko ennen käsittelyä ja laittaa yöksi reilu kerros Vaseliinia tehokosteuttamaan iho ennen pigmentointia. Tämä esihoito on erittäin tärkeää ja mahdollistaa parhaan lopputuloksen.

Tavallisesti huulet paranevat todella nopeasti ja melko vaivattomasti noin viikossa (ihon pintakerros). Huulten ihoa täytyy rasvata käsittelyn jälkeen, sillä käsittely kuivattaa huulia ja saat siihen meiltä juuri tähän tarkoitetun hoitovoiteen. Emme suosittele Bebanthenia/Vaseliinia jälkihoidossa (tai rasvaa mikä sisältää Petroleumia). Huomioi myös UV suojaus.